Zeer Geslaagde Boks Gala tijdens Schilderswijk festival 2019.

In april dit jaar komt Said Bettah van BGG boxing met het idee om midden in zijn Schilderswijk een gratis openlucht boksevenement te organiseren tijdens het Schilderswijk festival op zaterdag 13 juli 2019. De laatste keer dat dit gebeurde is alweer 20 jaar geleden, namelijk in 1999. Voor Said de kans om het publiek te laten zien hoe mooi de bokssport is.
Afgelopen zaterdag is het dan zover en kan de jaarlijkse terugkerende Schilderswijk festival van start gaan. Naast de muziek en de speel attributen voor kinderen en de wereldse keuken. Was er ook een sportevenement.
En wat is beter dan een zeer op maat geregelde Gala met officiële bokspartijen met natuurlijk auspiciën van de Nederlandse Boks Bond die ook heel betrokken was bij de organisatie.
Het festival dat onder verschillende wijkorganisaties was verdeeld om samen tot een geheel te komen.
St-Bettah Boxing Gym was verantwoordelijk voor het sportieve gedeelte en wat eromheen draaide, voor BBG Boxing was het de eerste grote evenement in zijn korte bestaan. Wat Said Bettah niet weerhield om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en zo de bokssport positief onder de aandacht te brengen.
Het boks evenement was dan ook een van de grootste publiekstrekker van het festival die grote namen onder de zangers uit Nederlandse bodem presenteerde.
BBG heeft voor de matchmaking samen met Mostafa Dahou van Haagse directe gewerkt om zoveel mogelijk verschillende vechters uit heel Nederland naar Den haag te halen.
Wat natuurlijk weer veel mensen toeschouwers uit verschillende delen van het land met zich mee brengt naar het festival.
Said Bettah wilde een zo veel mogelijk groot en breed publiek bereiken en dat doe je alleen door vechters uit het hele land uit te nodigen.

Om 11.00 uur begint de keuring en weging van de boksers. In totaal staan er zestien gevarieerde partijen op het programma. Alles gebeurt vanuit een partytent op het Jacob van Campenplein. Het weer laat nog te wensen over: lichte regenval en een grijze lucht. De boksring ligt afgedekt onder een stuk zeil en het is wachten tot de lucht gaat opklaren.
Uiteindelijk is het vlak voor 13.00 uur droog en kan het boksevenement op tijd beginnen. De eerste partij is een Cadet dames partij, Aaliyah van RBV Crooswijk en Maud van de Haagse directe bijten de spits af. Al snel stroomt het plein vol en komt het publiek (van jong tot oud, boksliefhebbers en publiek dat voor het eerst kennis maakt met de bokssport) kijken naar deze technische mooie wedstrijd. De sfeer is uitermate goed en iedereen geniet van de bokspartijen.

Op het programma staan cadet, jeugd, elite dames en heren partijen van starter tot en met B-klasse. Na de negende partij geeft Said het publiek een demonstratie boksen met kids uit zijn eigen boksschool vooral de twee jonge meiden Didem Karadag 15 jaar en Romaysa Touzani. Vielen door de mooie en technisch stoten die zij afwerkden met Said.

Om 15.30 uur opent Rachid Guernaoui, wethouder Financiën, Integratie en Stadsdelen, officieel het boksevenement.
De laatste partij van de dag is een B-klasse wedstrijd tussen Mark Dufornee van Quality Sport en Abdillah el Ballouti, secretaris van de Boksbond. Een spannende partij die door Mark op punten wordt gewonnen waardoor hij bevordert naar de A-klasse. Als afsluiter wordt de stijlprijs van de dag toegekend aan Gio Moerlie van de Haagse directe.
Complimenten voor de organisatie en de gemeente Den haag voor het op touw zetten en houden van zulke evenementen.
En niet te vergeten complimenten voor Said Bettah die deze prachtige dag mogelijk heeft weten te maken.
We kijken uit naar de volgende editie in 2020.